login
Limburgse ruiterboetiek lokt prinsen en miljardairs uit hele wereld
Limburgse ruiterboetiek lokt prinsen en miljardairs uit hele wereld
21/06/24
Emmers Equestrian is een naam als een klok in het topsegment van de ruitersport. Het stichtende echtpaar geeft de teugels nu door aan dochter Lisa en het investeringsfonds Akiles.
‘Een uur geleden kreeg ik hier nog een Australische klant op bezoek die me zei: ‘Dit is amazing, zo’n winkel moeten we ook hebben in Australië’. Die opmerking krijgen we heel regelmatig van onze klanten. Maar we moeten stap voor stap gaan. Voetjes op de grond en hard blijven werken.’


Dirk Schreurs en zijn echtgenote Chris Emmers blijven nuchter bij de zakelijke voorstellen die ze regelmatig van hun klanten krijgen, om ook elders in de wereld ruiterboetieks te openen. Het zou nochtans geen probleem zijn om daar geldschieters voor te vinden. Vanuit de hele wereld zakken de rijken der aarde af naar het Noord-Limburgse Hamont om er materiaal te kopen voor hun favoriete sport.


Onder anderen Jessica Springsteen en Jennifer Gates - dochters van rockster Bruce en techmiljardair Bill - zijn regelmatige klanten, net als Athina Onassis. Ook Arabische prinsen en prinsessen kennen de weg naar Hamont. ‘Wanneer die hier met een stoet bodyguards aankomen, dat is indrukwekkend. Maar ook met die mensen kan je een heel persoonlijk gesprek hebben’, zegt Chris Emmers.


Ze maakte 22 jaar geleden van haar ruiterhobby haar beroep en werd daarin gevolgd door haar echtgenoot Dirk. Het echtpaar opende sindsdien nog twee andere winkels in Sentower Park (Oudsbergen, België) en De Peelbergen Equestrian (Nederland), twee plaatsen waar regelmatig ruiterconcours worden gehouden.


De opening van de webshop, onder leiding van hun dochter Lisa, zet sinds enkele jaren een turbo op de groei. Emmers Equestrian telt intussen zowat 50 medewerkers en draait een omzet van ruim 15 miljoen euro, waarvan al een kwart uit de online verkoop in bijna 70 landen.


‘Ook de webshop is heel organisch gegroeid. Hij opende net op tijd toen de coronacrisis toesloeg en alle winkels dicht moesten’, zegt Lisa Schreurs. Maar ook na corona bleef de online verkoop toenemen. ‘Onze winkels krijgen veel klanten die in ons land op wedstrijd komen. Wanneer ze dan weer in eigen land zijn, kunnen ze gemakkelijk via onze webshop blijven bestellen. We merken dat die omnichannel-strategie goed werkt.’


Lisa Schreurs (m.) neemt de zaak over van haar ouders, Dirk en Chris.
Het stichtende echtpaar geeft de leiding over het bedrijf nu over aan hun dochter. Tegelijk verkopen ze een minderheidsbelang in Emmers aan het investeringsfonds Akiles van Christophe Rousseaux, de oprichter van de vastgoedsite Immoweb (in 2012 verkocht aan de Duitse groep Axel Springer). Ook manager Sophie Kessels kon zich in het bedrijf inkopen.


Akiles onderschrijft de strategie van een heel geleidelijke groei en een focus op het hogere segment van de markt. ‘Emmers Equestrian beschikt over veel data die we nog beter kunnen analyseren, om zo de sterke punten te achterhalen en het stockbeheer te optimaliseren’, zegt Akiles-vennoot Thierry François. Emmers plant op korte termijn een uitbreiding van de winkel in Sentower Park en bestudeert de opening van bijkomende vestigingen, onder meer in de buurt van evenementencentra.bron: https://www.tijd.be/ondernemen/sport/limburgse-ruiterboetiek-lokt-prinsen-en-miljardairs-uit-hele-wereld/10552450.html
NOHA © 2024