login
Horeca Van Zon neemt Fakkel 2024 mee naar Lommel
Horeca Van Zon neemt Fakkel 2024 mee naar Lommel
29/05/24
Na een jaartje afwezigheid verhuist de Fakkel opnieuw naar Noord-Limburg.

Horeca Van Zon mag zich één jaar lang het meest verdienstelijke familiebedrijf van Limburg noemen.

Eén van de belangrijkste voorwaarden bij deze nominatie is dat er minstens drie generaties al een actieve rol hebben gespeeld en dat de meerderheid van de aandelen in handen van de familie is. Naast de familiale governance, cultuur en visie op continuïteit van het familiebedrijf kijkt de jury ook naar prestaties op vlak van financieel management, internationalisatie, innovatie en maatschappelijke betrokkenheid.

Horecagroothandel Van Zon start in 1964 met de verkoop van haring, mosselen op zuur, cervela’s, vleeskroketten en frikandellen. Zestig jaar later telt het bedrijf verschillende inkoopcenters met meer dan 30.000 horeca-artikelen. Als kind van de derde generatie kreeg Marion Van Zon de familiale waarden als het ware met de paplepel ingegoten, en het zijn deze waarden die ze ook succesvol doorgeeft aan haar zoon en 300 medewerkers. De CEO van de horecagroothandel ziet tevens in de online snack-shop van haar zoon de ideale leerschool om hem vroeg of laat in het familiebedrijf te laten stappen. Een specifiek opgerichte vennootschap moet erop toezien dat de continuïteit van het familiebedrijf intussen verzekerd is. Zo krijgt de vierde generatie de kans om zonder stress en in alle rust toe te werken naar een potentiële instap in de onderneming.

Marion Van Zon: “Deze prijs is een mooie bekroning voor al het harde werk dat de medewerkers dag in en dag uit verrichten in het bedrijf. Het familiegevoel is zo belangrijk voor ons, dat is echt wel de sterkte van onze onderneming.”


bron: https://www.voka.be/nieuws/horeca-van-zon-neemt-fakkel-2024-mee-naar-lommel
NOHA © 2024