login
Spaas spekt trofeeënkast met gouden plak
Spaas spekt trofeeënkast met gouden plak
09/01/24
EcoVadis, een internationale organisatie die bedrijven beoordeelt qua duurzaamheid, heeft Spaas Kaarsen uit Hamont-Achel bedacht met een gouden label. Daarmee behoort de Limburgse kaarsenproducent -net als o.a. Algeco in Beringen- tot de top 5% op vlak van milieu, arbeids- en mensenrechten, ethiek en duurzame inkoop.

EcoVadis heeft al meer dan 1,6 miljoen bedrijven gescreend op duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. In 175 landen werden er ondernemingen onder de loep genomen. Als tweede hoogste categorie (na het Platinum-label voor de top 1%) krijgen bedrijven uit de top 5% een Gold-label toegekend. Spaas Kaarsen heeft deze trofee nu op de kast staan.

Lore Alders, Quality Manager van Spaas Kaarsen: “Dit EcoVadis Gold-label is een dankbare
bekroning van de dagelijkse inspanningen die een heel team doet om continu te verbeteren op vlak van duurzaamheid, milieu, kwaliteit en respect voor het menselijk welzijn. Dat alles gaat hand in hand, en dat bewijzen we hier elke dag.” Sustainability Manager Elise Maris bevestigt: "Spaas zet zich dagelijks in om economische, sociale en ecologische waarden in evenwicht te houden. Onze
rol omvat het ondersteunen van leveranciers, klanten en eindconsumenten bij het nemen van weloverwogen beslissingen in dat verband.”

De erkenning is één van de hoogtepunten in het boerenjaar dat Spaas achter de rug heeft. Want in 2023, uitgerekend op hun 170ste verjaardag, mochten ze ook de Ambiorixprijs op hun naam schrijven en werden ze genomineerd als Onderneming van het Jaar. CEO Ben Spaas is een tevreden man: “Duurzaamheid is één van de strategische ankers van het bedrijf geworden. We streven naar duidelijke bestuursstructuren voor een succesvolle integratie van duurzaamheid in onze activiteiten. De certificering van EcoVadis Gold is een mooie stap in dit proces.”

Trouwens: ook Algeco Belgium uit Beringen behaalde zopas het EcoVadis Gold-label (zie foto).
NOHA © 2024