login
Simons rondt fors investeringsplan af
Simons rondt fors investeringsplan af
05/10/21
Afgelopen zondag heeft Simons Gereedschapsmakerij in Hamont-Achel zo’n 600 bezoekers over de vloer gehad ter gelegenheid van Open Bedrijvendag. Een bijzondere gebeurtenis voor zaakvoerder Stijn Simons, die het resultaat van een lijvig investeringsprogramma aan het grote publiek kon tonen, en dat uitgerekend in het weekend dat zijn vader, die 40 jaar geleden het bedrijf oprichtte, 75 jaar zou geworden zijn.

Simons Gereedschapsmakerij was het geesteskind van Jaak Simons, die van start ging met een atelier voor onderdelen van landbouwmachines. Het bedrijf groeide verder uit tot een moderne fabriek in de productie van stans- en vormmatrijzen en van fijnmechanische onderdelen. Zo’n 12 jaar geleden nam de tweede generatie, met Stijn Simons, de fakkel over. Vader Jaak bleef al die jaren actief, maar overleed vorig jaar in de zomer na een moedige strijd tegen kanker. Hij zou op 1 oktober 75 jaar geworden zijn. Het was dan ook een beetje uit eerbetoon voor de stichter dat aflopen weekend het grote publiek kon kennismaken met zijn levenswerk.

Meer dan 600 bezoekers zagen dat het goed was. Ze hadden bewondering voor de moderne gebouwen, waarvan het meest recente in 2018 werd gerealiseerd. Nog meer recent heeft Stijn Simons geïnvesteerd in de uitbreiding van het machinepark. Het openstellen van de deuren was dan ook een goed moment om het einde van een aanzienlijke investeringsronde te vieren.

Daarmee houdt de ambitie van Simons niet op. Er wordt volop uitgekeken naar bijkomende klanten en opportuniteiten. “Verdere groei is mogelijk op korte termijn, maar zal ook afhangen van de mogelijkheid om de openstaande vacatures kwaliteitsvol in te vullen”, aldus nog Stijn Simons.
NOHA © 2024