login
Noord-Limburgse Porteq wordt hub van Noord-Ierse AES
Noord-Limburgse Porteq wordt hub van Noord-Ierse AES
01/12/22
Porteq uit Hamont-Achel, expert in toegangstechnieken voor de professional, wordt de lokale uitvalsbasis van AES Global, één van de grootste fabrikanten van draadloze audio- en video-intercomsystemen ter wereld. Het Benelux-kantoor van de multinational komt in Noord-Limburg te liggen, “en daar zijn we heel fier op”, aldus bestuurder Frank Claes.

AES Global ontwikkelt en produceert intercomsystemen die werken via smartphones, wifi en dect-technologie. De hoofdzetel ligt in Cookstown, Noord-Ierland. AES Global kan wereldwijd rekenen op trouwe verdelers om hun producten tot bij de eindklant te brengen. Eén daarvan is Porteq in Hamont-Achel, dat een ruim aanbod van diverse toegangstechnieken heeft.

Beide bedrijven beginnen nu samen aan een nieuw hoofdstuk. Met de oprichting van AES Global Benelux vestigt zich een belangrijke Europese poot van het bedrijf zich in Noord-Limburg. De deal houdt in dat alle verdelers van de Benelux voortaan naar Hamont-Achel moeten om hun AES-producten te bekomen. Bovendien zullen het callcenter en de onderhoudsdienst van de Ierse multinational vanuit Hamont-Achel functioneren.

“Een belangrijke stap, waar we erg trots op zijn”, zegt Frank Claes van Porteq. “Dat alle verdelers van de Benelux nu samenkomen bij ons, is een belangrijke stap voor ons bedrijf. We zijn er dan ook heel trots op en vastberaden om hiermee de volgende groeispurt in te zetten.”

https://www.made-in.be/limburg/noord-limburgse-porteq-wordt-hub-van-noord-ierse-aes/
NOHA © 2024